DBMN en DBA LaCo kampioen!

DBMN en DBA LaCo kampioen!

Zaterdag werden de finales van de Landelijke Competitie gespeeld in sporthal de Corlaer in Nijkerk. Bij de mannen waren de DBA (Almere), de FDB (Friesland), de DONHN (Noord Holland Noord) en de DBBR (Bollenstreek/ Rijnland) nog van de partij. De halve finales bij de vrouwen gingen tussen; DSWN (Den Haag) – DONHN (Noord Holland Noord) en DBMN (Midden Nederland) – DBBR (Bollenstreek/ Rijnland).

Heren
Er werd doorgespeeld totdat een van de teams 9 punten veroverde. Allereerst werden er 9 singles gespeeld, vervolgens 3 trio’s en vier koppels eventueel een allesbeslissende sologame. De DBA speelde in de eerste halve finale tegen de FDB. De mannen uit Almere speelden erg sterk en wisten dan ook met 9-6 te winnen van de Friezen. De andere halve finale tussen de DONHN en de DBBR werd een ware thriller. Met een gelijke stand van 8-8 wisten de mannen van de DOHNH het beslissende punt te pakken en plaatsten zich daarmee voor de finale. De spannende finale werd uiteindelijk gewonnen door de DBA.

Het team van de DONHN bestond dit jaar uit: Djordy Broersma, Richard Bruul, Sven van Dijk, Frank Hoek, Kelvin Iz, Ed de Koff, Sjors Kolvers, Roemer Mooijman, Rob Radsma, Reinier Schouten, Dennis van Sluis, Sebastiaan van ’t Voort, Richard de Vos en Carlo Ursem.

Het team van de DBA bestond dit jaar uit: Danny Cordes, Joey Cramm, Kevin Dijkstra, Daniel Brouwer, Guido den Hartog, Moen Jarbandhan, Nicky Kuipers, Leroy Nieuwenhuis, Johan van Onaa, Leon Tamminga, Barry Zander, René Robbe en Steven Rahman.

Dames
Bij de dames bestaan de wedstrijden uit 5 singles, 4 koppels, een teamgame en een sologame. Het team wat als eerste 6 punten haalt wint de wedstrijd. Bij de dames was de DSWN in de halve finale duidelijk de betere tegen de DONHN, het werd maar liefst 6-1. Ook de kampioen van vorig jaar, DBMN stoomde eenvoudig door naar de finale. Zij wisten met maar liefst 6-0 te winnen van DBBR. Een herhaling van de finale van vorig jaar was een feit. Dat de DSWN en de DBMN niet veel voor elkaar onder doen was al bekend, het werd dan ook een hele spannende finale die uiteindelijk wederom door DBMN werd gewonnen.

DSWN startte met: Sharon Prins, Louise Bunk, Jessie Böhmers, Tamara Brandt, Priscilla Groeneweg, Bianca Borghart en Anita Rog.

DBMN speelde met: Aileen de Graaf, Petra Marcus, Saskia van Zoeren, Kitty van der Vliet, Chantal van Veenschoten en Jacolien Ponsen.

De Nederlandse Darts Bond feliciteert de dames van DBMN en de heren van de DBA en bedankt alle aanwezige teams voor de gezelligheid.

© Bron: NDBdarts.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...