NDB en Lotto

NDB en Lotto

Het totale resultaat van De Lotto in 2013 was 59,6 miljoen euro, waarvan 43,2 miljoen euro is uitgekeerd aan NOC*NSF. Via NOC*NSF heeft de Nederlandse Darts Bond ruim €139.000 van De Lotto ontvangen in 2013. De Lotto draagt na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF, zoals de Nederlandse Darts Bond, krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage. Zo kan elke sportbond van groot tot klein al jaren rekenen op een structurele bijdrage van De Lotto. Bijdragen die van groot belang zijn voor de top- en breedtesport. Ook kleine en commercieel minder aantrekkelijke sporten en sporters worden hiermee ondersteund.

Niels de Ruiter, directeur Nederlandse Darts Bond; “De Lotto is voor de organisatie van de dartssport, net als voor alle andere sporten, onmisbaar. Mede dankzij De Lotto gelden kunnen wij ons beleid zoals gewenst in de praktijk brengen en niet zonder succes! Van de topdarters op TV tot de jongste fans, van jeugdspelers tot de fanatieke competitiedarters, en van subtoppers tot de wereldkampioen zeggen wij; ‘dank je wel’!”

Joost Otterloo, algemeen directeur De Lotto: “Wij zijn ons terdege bewust van de maatschappelijke impact van De Lotto voor de sport. Het zijn spannende en onzekere tijden voor de bestaande kansspelorganisaties vanwege de mogelijke wijzigingen in de Wet op de kansspelen en het wetsvoorstel Kansspelen op afstand. Hoe de toekomst er voor De Lotto en de afdracht aan de sport uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Wij hopen dan ook snel op meer zekerheid over de nieuwe spelregels om ons goed te kunnen voorbereiden op de verandering in de markt. Wij kijken daarbij kritisch naar ons eigen merkportfolio en hoe wij onze vijf sterke merken zo aantrekkelijk mogelijk kunnen houden voor de consument met als doel de afdracht aan de sport zo hoog mogelijk te houden. Dankzij onze structurele afdracht kunnen de sportbonden onder andere competities en toernooien blijven organiseren. Zo kan heel Nederland onbezorgd blijven sporten.”

De Lotto. Voor sport en maatschappij.
De Lotto werd vijftig jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving, waarvan zo’n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, die dit bedrag op haar beurt verdeelt onder de 76 aangesloten sportbonden. Sinds de oprichting heeft De Lotto al 1,4 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de producten van De Lotto kun je veel geld winnen en wint de sport altijd. Dat is Win Win!

Meer informatie over De Lotto klik hier.

NOC*NSF
NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch Comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams. NOC*NSF plaatst de sport in een maatschappelijke context. Het doel is te zorgen dat echt iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport. Door optimale sportomstandigheden te genereren voor iedereen in Nederland, via de strategie van meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken. We winnen veel met sport.

Meer informatie over NOC*NSF klik hier.

© Bron: NDBdarts.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...