Ramses Sjaffies bekerkampioen!

Ramses Sjaffies bekerkampioen!

Vandaag stonden de landelijke bekerkampioenschappen op het programma. Twinitig regionale bekerkampioenen waren naar Nijkerk afgereisd om te spelen om de Nederlandse bekertitel. Er werd gespeeld in vijf poules van vier teams waarbij de nummers een en de drie beste nummers twee doorgingen naar de kwartfinales.

De Klamp (DONHN), Magic Dreams (TDV), Oranje Bar Lions (PDB), D’n Beer All stars (BDC), Ramses Sjaffies (DBBR), De Gouverneur (SDC), Herrie in ’t Hof (RDO) en ’t Ouwe Vat (FDB) overleefden de poule. In de kwartfinale was Magic Dreams met 4-1 te sterk voor de Klamp en met dezelfde cijfers versloeg Oranje Bar d’n Beer All Stars. Erg spannend was het tussen Ramses Sjaffies en De Gouverneur. Bij een 3-3 stand moest de beslissnende teamgame gegooid worden. Ramses Sjaffies, met o.a. Roland Scholten in de gelederen, trok aan het einde een flinke sprint en beslistte de teamgame in hun voordeel. In de laatste kwartfinale won ’t Ouwe Vat overtuigend van Herrie in ’t Hof.

De halve finales waren erg spannend en van hoog niveau. Magic Dreams begon voortvarend tegen de Oranje Bar Lions en nam door overwinningen van Leon de Geus en Dimitri van den Bergh een 2-0 voorsprong. Oranje Bar sloeg terug door een singeloverwinning van Braulio Roncero en zag Davy van der Zande bijna 2-2 maken. Hij kon de beslissende dubbel echter niet vinden en de ervarenheid van Carre van Kuik leverde Magic Dreams een 3-1 voorsprong op. De Tilburgers wonnen vervolgens het eerste koppel en plaatste zich voor de finale. De andere halve finale ging tot het gaatje. ’t Ouwe Vat, met o.a. Rick Hofstra en Frans van de Weit won twee jaar geleden de landelijke beker en was gebrand op een nieuwe titel. Ramses Sjaffies speelde erg sterk en kon de Friezen goed bijbenen. Uiteindelijk werd ook deze wedsrijd beslist via de teamgame. Ramses Sjaffies had de langste adem en plaatste zich voor de finale.

De finale was een sportieve kraker, zoals het hoort! Sjors van Veen wist het eerste punt binnen te slepen door fantastisch finishwerk. Tegen Leon de Geus gooide hij een 158 en een 109 finish. Dimitri van den Bergh maakte de stand gelijk door een hele sterke partij tegen Johan van Velzen. De volgende twee singels gingen naar de Sjaffies. Roland Scholten was te sterk voor Carre van Kuik en Ferry van Veen boog een 2-0 achterstand om tot een 3-2 winst tegen Koen Monsieurs. Meteen in het eerste koppel was het gedaan, want Ferry en Sjors versloegen Leon en Dimitri. De ontlading was groot bij Ramses Sjaffies die voor het eerst in de geschiedenis Nederlands bekerkampioen werd.

Het was een spannende en gezellige dag in Nijkerk. De Nederlandse Darts Bond bedankt zijn vrijwilligers en de Corlaer en feliciteert Ramses Sjaffies met de titel!

© Bron: NDBdarts.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...