Vier nieuwe selectiespelers bekend!

Vier nieuwe selectiespelers bekend!

Vandaag zijn er weer vier nieuwe spelers voor de Nationale selectie 2014 bekend geworden! Vanessa Zuidema (DONHN), Sharon Roosen (TDV), Richard Veenstra (FDB) en Sven Groen (SDC) bleken na een succesvol en voornamelijk sportief kwalificatietoernooi de sterksten van alle aanwezige spelers.

Het nieuwe kwalificatietoernooi dat vorig jaar voor het eerst door de NDB is geïntroduceerd is er speciaal om spelers in de ‘subtop’, onder andere via de aangesloten lidorganisaties, alsnog een kans te bieden de Nederlandse selectie te halen. De aangesloten lidorganisaties zijn bij deze procedure betrokken en kregen zodoende zelf de mogelijkheid hun eigen topspelers af te vaardigen. Daarnaast zijn op basis van de eindstand van de NDB Ranking een aantal spelers toegevoegd.

De wedstrijden werden gespeeld in een warme zaal in Oudewater en over een langer format dan gebruikelijk. De dames speelden best of 7 legs en de heren best of 9 legs. De beslissingswedstrijden werden gespeeld over best of 9 legs (dames) en best of 11 legs (heren). Na de loting konden de 34 heren en 17 dames aan het toernooi beginnen.

Verschillende prachtige wedstrijden werden gespeeld onder een rustige en sportieve sfeer, passend bij de professionaliteit van topsport. Uiteindelijk wisten bij de dames Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra, Kaylee de Priester en Sharon Roosen zich te plaatsen voor de beslissingswedstrijden. Bij de heren waren dit Sven Groen, Dennis Verhaegen, Davy van der Zande en Richard Veenstra.

Uitslagen beslissende wedstrijden:
Vanessa Zuidema – Kaylee de Priester 5-4
Sharon Roosen – Anca Zijlstra 5-4

Sven Groen – Dennis Verhaegen 6-1
Richard Veenstra – Davy van der Zande 6-4

De Nederlandse Darts Bond feliciteert de vier winnaars met hun prestaties en bedankt alle deelnemers, toeschouwer, vrijwilligers en de deelnemende lidorganisaties voor hun betrokkenheid.

© Bron: NDBdarts.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...