Dames DSWN en opnieuw de heren van DBBR kampioenen LaCo

Dames DSWN en opnieuw de heren van DBBR kampioenen LaCo

Zaterdag zijn de finales van de Landelijke Competitie 2016 – 2017 gespeeld in sporthal de Corlaer in Nijkerk. Na een prachtige en sportieve dag mogen de dames van DSWN en opnieuw de heren van DBBR zich een jaar lang Nederlands LaCo kampioen noemen!

De heren van DBBR waren titelverdediger en namen het allereerst op tegen BDC. In de andere halve finale bij de heren speelde DBA tegen DORA. Bij de dames nam regerend kampioen DBMN het op tegen het sterke RDB, dat dit seizoen geen wedstrijd verloor in de competitie. De dames van DSWN bereikten traditiegetrouw de halve finales, zij namen het op tegen de DBBR.

Bij de dames waren de halve finales niet echt spannend. Zowel DSWN als RDB wonnen beiden met ruime cijfers: 6-1. De halve finales van de heren gingen beiden gelijk op en de spanning was voelbaar (en hoorbaar!). Uiteindelijk worstelden zowel DORA als DBBR door mooie partijen heen als winnaars. De halve finales werden beiden 9-6. 

De herenfinale werd een prachtige en fanatieke strijd. Na een 3-0 voorsprong voor DBBR ging DORA toch met een 5-4 de koppels en trio’s in. De DORA nam een voorsprong van 8-6 maar wedstrijdpijlen werden gemist en DBBR begon ontzettend knap terug te vechten. Op een gelijke stand van 8-8 moest de solo dus de beslissing gaan geven die werd gewonnen door de DBBR. Wat een comeback, DBBR back to back LaCo Kampioen!

Ook de damesfinale was prachtig. Diverse spannende en vooral ook goede wedstrijden met een 3-2 voorsprong na de singles voor de Haagse dames. Deze lijn trokken ze door, de volgende drie koppels werden op rij gewonnen en het 6de kampioenschap voor DSWN is een feit. 

Halve finales heren:
DORA – DBA 9 – 6
DBBR – BDC 9 – 6

Finale heren:
DBBR – DORA 9 – 8

Halve finales dames: 
DSWN – DBBR 6 – 1 
RDB – DBMN 6 – 1

Finale dames:
DSWN – RDB 6 – 2

De spelers van kampioen (heren) DBBR dit seizoen:
Ronald Boot, Sam Denis, Arie van de Eijkel, Mimoen Haoulie, Arie van Iterson, Max de Jong, Andre Lighart, Nick van de Linden, Johan Meyer, Perry Noordermeer, Edward Steggerda, Henny van de Ster, Dustin Straver, Ferry van Veen, Sjors van Veen, Johan van Velzen, Dennis Verhaegen (manager John van der Mey).

De spelers van runner-up (heren) DORA dit seizoen:
Rene Robbe, Ronny Arts, Michel Besters, Matthijs Boonekamp, Marco Buitenhuis, Tim Camfermann, Remco van Eijden, Benjamin Frankel, Bas Keesom, Gerard Klijn, Richard van der Meijde, Nico van Os, Erwin Renkema, Wouter Rietveld, Patrick van Santen, Theo van der Stroom, Jimmy Teuben (manager Tim Hooijberg).

De spelers van kampioen (dames) DSWN dit seizoen:
Jessica Bohmers, Tamara Brandt, Louise Bunk, Jamie Lee Fortunati, Priscilla Groeneweg, Sharon Prins, Anita Rog, Priscilla Steenbergen, Susanne Steijn, Elisa de Zeeuw (manager Raym Kruys).

De spelers van runner-up (dames) RDB dit seizoen:
Sandra Bouwman – Kinkelaar, Petra Groenhof-Marcus, Jacqueline Jansen, Monika van Malsen, Ria Niemeijer, Renate Otten, Lisa Schattevoet, Kaylee van der Steen, Kelly Streef, Denise Trouerbach, Michelle Verberk, Mendy Verhofstad (manager Jolanda Schotte).

Meer weten over de historie van de Landelijke Competitie? Check de jubileumkrant van de NDB!

De Nederlandse Darts Bond en dartfreakz feliciteert de dames van DSWN en de heren van DBBR met hun kampioenschap en bedankt alle teams voor een fantastisch LaCo seizoen 2016-2017!

Tekst/bron en foto: NDBdarts.nl

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...