Marco Jansen ruim aan kop na 3 avonden zomerranking ENC DARTS

Marco Jansen ruim aan kop na 3 avonden zomerranking ENC DARTS

Ook dit jaar organiseert ENC DARTS in Nijverdal weer een zomerranking. Gewoon gezellig een potje darten en aan het eind van de reeks afsluiten met een gezellige gezamelijke barbeque. De jaren hiervoor was het een groot succes en we hopen ook dit jaar weer dat aan het eind van de zomer de aantallen oplopen als iedereen zich weer gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen.

De 1e avond wisten een groep darters uit Holten die in de eredivisie van de DVS uitkomen de toon te zetten voor deze zomerranking en maar liefst 3 spelers zagen we in de halve finales terug. Darters uit de 1e avond van ENC DARTS gaan het het nieuwe seizoen voor het eerst in de eredivisie van de DVO uitkomen en kunnen zich er mooi aan optrekken.

De uitslagen van de 1e avond:

Halve finales verliezersronde:
Mark Meijer-Arjan Lepelaar 3-0
Geert Spenkelink-Gerben Mooibroek 3-2

Finale verliezersronde:
Mark Meijer-Geert Spenkelink 2-3 (Geert 117-check)

Mark Meijer, 1 van de eredivisie spelers van ENC DARTS mocht tegen Geert Spenkelink die in de 3e divisie uitkomt. Geert is in zijn team wel 1 van de kartrekkers en liet zien dat hij een pijltje kan gooien en wist in de 5e leg de wedstrijd op slot te gooien in 15-darts met een 117-check.

Halve finales winnaarsronde:
Marco ten Pas-Marco Jansen 2-3 (Marco Jansen 1×180)
Bert Blaauw-Marco Voortman 1-3 (Marco 102-check)

Finale winnaarsronde:
Marco Jansen-Marco Voortman 4-2

Marco Jansen was de 1e avond op een constant niveau. Zijn teamgenoot kan nog tot 3-2 meekomen maar legt het dan toch af. Marco Jansen weet zijn legs in 23,22,24 en 22-darts uit te gooien en Marco Voortman gooit zijn legs in 28 en 23 darts uit.
Kevin Hoop, 1 van de jeugdspelers van ENC DARTS, weet een mooie 132-check te gooien. Na 2 keer de dubbel bull weet hij de dubbel 16 te gooien.

De tweede avond toch weer een paar nieuwe gezichten en ook nu weer 18 deelnemers. Deze week is de verdeling tussen eredivise DVO en eredivisie DVS beter.

De uitslagen:

Halve finales verliezersronde:
Bert Blaauw-Marco Schalen 3-0
Geert Spenkelink-Martin de Blecourt 3-1

Finale verliezersronde:
Bert Blaauw-Geert Spenkelink 3-0

Deze week weet Geert wederom de verliezersronde-finale te bereiken, alleen deze week heeft hij weinig in te brengen tegen eredivisionist Bert Blaauw. Bert weet zelfs zonder leg-verlies de verliezersronde af te sluiten.

Halve finales winnaarsronde:
Marco ten Pas-Marcel Snippe 3-0
Marco Voortman-Marco Jansen 2-3

Finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Marco Jansen 3-4 (Marco Jansen 1×180)

Wederom weet Marco Jansen de finale te winnen maar Marco ten Pas was er dichtbij. Het verschil in de stand is al groot. Het leuke van de zomerranking is ook dit jaar weer dat veel mensen op vakantie gaan. Marco ten Pas is er de komende twee weken niet en Marco Jansen zal er in de bouwvak twee keer niet zijn. Dus ook grote gaten in de stand verdwijnen zo weer.

Deze week weet Marco Voortman met 118 de hoogste finish te gooien.

Helaas werd vorige week afgelast omdat de vaste mensen die de bar doen, de ranking regelen en de kantine opendoen niet aanwezig konden zijn door de jaarlijkse avond 4-daagse en andere verplichtingen. Gelukkig konden we iedereen via multi-media hiervan op de hoogte stellen.

En zo werd gisteren de 3e avond gegooid. Helaas was het erg rustig maar de gezelligheid was er niet minder om. Tijdens de ranking werd er ook nog voetbal gekeken en werd er lekker ontspannen gegooid. De uitslagen:

Halve finales verliezersronde:
Marco Schalen-Arjan Lepelaar 3-0
Marco Voortman-Alfred van Dorth 3-1

Finale verliezersronde:
Marco Schalen-Marco Voortman 2-3

Marco Schalen weet verrassend goed mee te komen met zijn tegenstander die op de 2e plaats in de stand staat. Maar toch weet Marco Voortman de verliezersronde winnend af te sluiten.

Halve finales winnaarsronde:
Marco Jansen-Mark Meijer 3-1
Christian Hekman-Dick Bontekoe 3-1

Finale winnaarsronde:
Marco Jansen-Christian Hekman 1-4

Ook de 3e avond weet Marco de finale te halen en loopt daardoor nog verder uit in de tussenstand die op www.encdarts.nl staat. Christian had deze ranking nog niet meegedaan en laat gelijk zien dat hij een pijltje kan gooien. De partij begon goed. Christian weet direct de leg van Marco te breken en dus de voorsprong te pakken in 19-darts. Zijn eigen leg weet hij ook te behouden in 25-darts waardoor Christian een 0-2 voorsprong pakt. Hierna weet Marco zijn eigen leg te behouden in 27-darts, maar het niveau lijkt te zakken. Toch weet ook Christian zijn leg te behouden en is hij met 1-3 nog 1 leg verwijderd van de overwinning. De 5e leg haakt Marco definitief af en weet Christian in 24-darts uit te gooien. Een sportieve partij van twee sportieve spelers.

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...