Overzicht van de landelijke finaledagen bij de Corlaer in Nijkerk

Sporthal de ‘Corlaer’ in Nijkerk is de komende weken wederom het decor voor de finaledagen van het competitieseizoen 2016-2017. De beste teams van de verschillende lidorganisaties gaan de strijd met elkaar aan! We mogen dus weer spanning, strijd en emotie verwachten, maar ook prachtige dartspartijen van Nederlands beste darters! Iedereen die zijn of haar favoriete team wil aanmoedigen of wil genieten van hoogstaande wedstrijden is welkom in Nijkerk. We beginnen dit weekend al met de Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen. De entree voor alle finaledagen is uiteraard gratis. Kom dus kijken naar topdarts in Nijkerk.

Wat wordt er wanneer georganiseerd?

NJTK:
Op zondag 28 mei staat staan de Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen (NJTK) op het programma. De dag staat in het teken van sportiviteit en gezelligheid. De NJTK is een open team toernooi (teams bestaande uit minstens vier spelers) waaraan alle jeugdige darters mee mogen doen. Je hoeft dus geen lid te zijn van een lidorganisatie van de NDB. Elk jaar mogen we een groot aantal teams verwelkomen die de strijd met elkaar aangaan voor deze nationale titel. Zoals elk jaar zal dit weer een mooi en gezellig evenement worden. Alleen al de gespannen en geconcentreerde gezichten van onze jeugddarters is de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Meer info klik hier.

LaCo Play-offs:
Op zaterdag 3 juni beginnen we met de LaCo play-offs voor de dames- en herenteams van de Landelijke Competitie. Acht dames- en acht herenteams hebben zich geplaatst voor deze spannende dag. De pouleverdeling ziet er als volgt uit:

Dames poule 1: RDB, DSWN, DBA en RDO
Dames poule 2: DONHN, DBMN, DBBR en DVO
Heren poule 1: DBBR, DBA, FDB en DBMN
Heren poule 2: DORA, DVS, DSWN en BDC

Alle teams spelen drie volledige wedstrijden en de vier sterkste dames- en herenteams zullen op zaterdag 10 juni de halve finales en de finale gaan spelen. Het belooft weer een spannende strijd te worden. Vorig werden, na zeer spannende wedstrijden, de dames van de DBMN en de heren van de DBBR gekroond tot LaCo kampioenen. Gaat ze dat dit jaar weer lukken? Dat weten we dus op 10 juni. Voor alle eindstanden van de LaCo tot nu toe kunt u hier klikken.

De play-offs starten om 11.00 uur en sporthal Corlaer zal om 10.00 uur open gaan.

Landelijke bekerkampioenschappen:
Op zondag 11 juni worden de landelijke bekerkampioenschappen gespeeld, waarbij alle bekerkampioenen van Nederland de strijd met elkaar aangaan. Wie zal zich dit jaar tot kampioen kronen? Vorig jaar wisten de Dapp’re Strijders van de DORA de titel voor de tweede keer achter elkaar te winnen. Een zeer knappe prestatie van de Dapp’re Strijders die daarmee in de voetsporen traden van de Jupiter Stars (DSWN, 2000 & 2001) en ’t Vossehol (RDF, 2003 & 2004).

Landelijke divisiekampioenschappen:
Op zaterdag 24 juni en zondag 2 juli is het tijd voor de landelijke divisiekampioenschappen. Op 24 juni staan alle kampioenen van de tweede, derde en vierde divisie tegenover elkaar. Op 2 juli is het de beurt aan alle eerste- en eredivisionisten. Tijdens de Divisiekampioenschappen gaan de regionale kampioenen van de lidorganisaties de strijd met elkaar aan met als doel het Nederlands kampioenschap! Vorig jaar kenden we de volgende winnaars: 4e divisie: Royal Clowns (DBMN), 3e divisie: You Never Know (BDC), 2e divisie: Nooitgedacht (SDC), 1e divisie: Cozmic (RD), Eredivisie: Vrijbuiter 1 (DVS).

Selectie kwalificatietoernooi:
Op zaterdag 1 juli zal de Nederlandse selectie compleet gemaakt worden door het speciaal hiervoor georganiseerde kwalificatietoernooi. Wederom krijgen alle aangesloten lidorganisaties de mogelijkheid om spelers af te vaardigen naar de kwalificatiewedstrijden! Tevens zullen de beste SuperLeague spelers (heren) en LaCo spelers (dames & jeugd) van dit seizoen onderling gaan strijden om selectieplaatsen. Dit toernooi zal eveneens gehouden worden in Nijkerk.

LaCo Jeugd finaledag:
Dit evenement zal niet plaatsvinden in Sporthal Corlaer te Nijkerk zoals bovenstaande toernooien maar zal worden georganiseerd in ‘De Schulenburch’ in Kamerik en wel op zaterdag 17 juni. Dan worden de kwartfinales, halve finales en de grote LaCo jeugd finale gespeeld. Ook de kwart-, halve- en finale van de verliezersronde worden gespeeld.

Winnaarsronde:
DBBR 1 – DBMN
DONHN – DOT
DSWN – DVO 1
FDB – RDB

Verliezersronde:
RDF – DBBR 2
DVS – PDB
RDO – DVO 2
TDV – DBA

Wie wordt de nieuwe jeugdkampioen in de Landelijke Competitie? De laatste twee jaar ging de RDB met de titel naar huis.

Tekst: NDB

Het bericht Overzicht van de landelijke finaledagen bij de Corlaer in Nijkerk verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...