Phil Taylor mist voor het eerst in PDC geschiedenis een TV-toernooi

De afwezigheid van Phil Taylor op de Players Championship Finals in Minehead van 25 tot en met 27 november is een feit, nadat hij besloten heeft niet deel te nemen aan de laatste twee Players Championships volgende week in Barnsley.

Immers zal enkel de top 64 van de Players Championship Order of Merit hieraan meedoen. Taylor bezet momenteel de 103e plek, aangezien hij slechts 3500 pond heeft bemachtigd tijdens zijn drie deelnames aan de Players Championships.

Taylor deed mee aan de eerste drie toernooien op 12 en 13 maart en 8 april. Hierbij was het eerste Players Championship meteen de meest succesvolle met een plek bij de laatste 16. De andere twee keer was de laatste 32 het eindstation voor ‘The Power’. Hierdoor zal hij voor het eerst in de PDC geschiedenis niet deelnemen aan een TV-toernooi.

Echter zat dit er al aan te komen, aangezien hij in mei al aangaf dat hij de voorkeur gaf aan de grotere TV-toernooien boven de vele Pro Tours.

Hiermee lijkt de dalende lijn definitief ingezet voor de 16-voudig wereldkampioen uit Stoke on Trent. Hij staat momenteel vierde, wat zijn laagste positie ooit is sinds de oprichting van de PDC in 1992. Bovendien biedt zijn afwezigheid in Minehead de overige topspelers de kans om in te lopen of juist uit te lopen. Op het moment van schrijven is het verschil tussen Taylor en nummer 5 Peter Wright net geen 10.000 pond. Taylor won twee jaar geleden nog 11.500 pond tijdens de Players Championships, terwijl Snakebite slechts 7.000 pond hoeft te verdedigen. Dus Taylor zou zomaar binnenkort naar de vijfde plek kunnen zakken. Het verschil met nummer 6 James Wade is met 113.250 pond vrij ruim.

Uiteraard heeft Taylor onlangs tijdens de Champions League of Darts bewezen het darten nog zeker niet verleerd te zijn, maar mede door zijn beperkte deelname aan de Pro Tour lijkt hij eerder te zakken dan te stijgen op de wereldranglijst.

Bron: joshsdartistry.wordpress.com

Het bericht Phil Taylor mist voor het eerst in PDC geschiedenis een TV-toernooi verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...