Rico Dera wint tweede dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

De Dinsdagavond Ranking was alweer toe aan de tweede ranking van de elfde cyclus. Met 31 darters was er weer een mooi aantal spelers bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 8 banen, in zeven poules van vier en een poule van drie. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde kwam Niels Vedhuizen op een voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Rico Dera met 4-2 de partij naar zich toe trok.

In de tweede halve finale benutte Jordy Waalboer zijn kansen niet en profiteerde Ron Schouten optimaal; gevolg was dan ook een 4-1 overwinning voor Ron.

De finale ging dus tussen Ron Schouten en Rico Dera. Rico begon sterk aan de wedstrijd en Ron kon zijn niveau van de rest van de avond niet evenaren, Rico kwam hierdoor rap 4-0 voor. Vervolgens pakte Ron de volgende leg, maar hij kon niet voorkomen dat Rico de zedse leg pakte en zo de Dinsdagavond Ranking op zijn naam schreef.

De finale van de verliezersronde ging tussen Leo Hendriks en Toby Vossen. Leo had de ronde ervoor in een goede wedstrijd met 3-1 van Tammo Kistelaar gewonnen, terwijl Toby met 3-2 een aantal matchdarts van Michael Thomassen had overleefd.

In de finale kreeg Toby na het missen van Leo kans op een dubbel, maar deze verzilverde hij niet, waardoor Leo met 4 legs op rij de verliezersronde op zijn naam schreef.

Beste dames was Annemarie van Pouderooijen, zij was de enige aanwezige dames op deze avond en haalde de laatste 16 van de verliezersronde.

Hoogste finish was een 160 finish van Quang van Elderen, hij bleef hiermee Dimitry Holowacky voor die 154 uitgooide. Er werden in totaal tien 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 145, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Rico Dera met zeven stuks. Hij werd gevolgd door Leo Hendriks die vijf gooide. In totaal werd er tweeëndertig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van meer dan 575,00 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

In het algemeen klassement blijft Richard de Bie koploper, ondanks zijn snelle uitschakeling. Ron Schouten stijgt met zijn finale plaats een plek. Dit gaat ten koste van Leo Hendriks die met zijn trip in de verliezersronde veel minder punten bij elkaar sprokkelde.

De meeste 180’ers zijn dit moment voor Rico Dera en Leo Hendriks met elk 7 stuks.

De hoogste finish staat op dit moment op naam van Erwin van Gool met 160, evenveel als Quang van Elderen, maar Erwin heeft met 126 net een hogere finish dan de tweede finish van Quang.

Het bericht Rico Dera wint tweede dinsdagranking ten koste van Ron Schouten verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...