Stephen Bunting gooit eerste 9-darter in carrière op UK Qualifier

Stephen Bunting gooit eerste 9-darter in carrière op UK Qualifier

Vrijdagavond werden de UK kwalificatietoernooien gespeeld voor de vijfde en zesde European Tour van het jaar, respectievelijk de European Darts Grand Prix en de Dutch Darts Masters. Tijdens het kwalificatietoernooi voor de zesde European Tour wist Stephen Bunting een 9-darter te produceren.

De Lakeside 2014 kampioen gooide zijn perfecte leg op weg naar ‘de dubbelslag’. The Bullet slaagde er eerder op de avond namelijk al in om zich voor de European Darts Grand Prix te kwalificeren. Bunting, die eerder in het toernooi van onder meer Raymond van Barneveld won, gooide de 9-darter in de beslissende ronde tegen Lee Evans en de partij werd met een whitewash (6-0) gewonnen.

Voor Bunting is deze 9-darter de eerste bij de PDC en ook in de eerste in zijn carrière. De Engelsman is vaker dicht bij een 9-darter geweest maar miste de dubbel 12 steeds op een haar. Vrijdagavond was het dan eindelijk raak op de UK Qualifier.

De 9-darter van Stephen Bunting is al de tiende op de Pro Tour in 2018. Hieronder het rijtje van de negen spelers die hem voorgingen:
Steve Hine PC6 ArenaMK
Noel Malicdem PDC Asian Tour Seoul
Jamie Lewis PC3 Barnsley
Cameron Menzies ET3 UKQ Barnsley
John Goldie ET2 UKQ Barnsley
Peter Jacques UKO Q4 Wigan
Michael van Gerwen UKO Q3 Wigan
Ian White UKO Q2 Wigan
Robbie Green UKO Q2 Wigan

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...