Van Berkel wint openingstoernooi bij Café ’t Vrijthof, Van Ree 2e

Tweede Pinksterdag staat traditiegetrouw in het teken van het openingstoernooi bij Café ’t Vrijthof te Oirschot. Op deze dag wordt al het inschrijfgeld uitgekeerd als prijzengeld en tellen tevens de punten dubbel voor de zomerranking.

Er wisten een twintigtal darters de weg naar Oirschot te vinden waardoor er gestart werd in 4 poules van 5 spelers. Gedurende het gehele toernooi werd het spelformat 501 best of 5 legs gehanteerd, enkel in de finale werd dit verhoogd naar best of 7 legs. Na de poulefase stond een dubbel knockout programma te wachten in zowel de winnaars- als verliezersronde. Iedereen kreeg dus genoeg wedstrijden voor de kiezen op deze speeldag.

In de winnaarsronde zagen we Tom van Ree ongeslagen de finale binnenstromen, Hendrie van Berkel daarentegen had in de dubbel knockout sheet een wedstrijd verloren. Hij kwam alsnog in de finale terecht door opeenvolgend te winnen. In de finale de taak voor Hendrie om twee keer te winnen van Tom. Bij Tom vielen de darts niet meer zoals de voorgaande wedstrijden en moest zo aanzien hoe Hendrie twee wedstrijden wist te winnen (resp. 4-2 en 4-0). Zo kroont Hendrie van Berkel zich als winnaar van het eerste rankingtoernooi.

Op deze middag werden er maar liefst 27 keer de maximale score van 180 gegooid. Zowel Hendrie als Tom hadden hierin het grootste aandeel met ieder 6 stuks. Zij werden gevolgd door Jan-Willem van Hout (4 stuks), Oswin Streden (3 stuks), Davy Verkooijen en André van de Ven (2 stuks) en Bjorn Bor, Taco Boogaard, Teun Derks en Frank Deriffen (1 stuk).

Daarnaast werden er ook nog 15 stuks 100+ finishes gegooid. Oswin Streden had hierin de hoogste finish van 161. Hij gooide daarnaast ook nog een 136 en 120 finish.  Hendrie van Berkel gooide op zijn beurt 142, 122, 121 en 120 uit. Niels Das wist een 140 finish te gooien in de beslissende leg, evenals een 120 finish. Jan-Willem van Hout gooide 135 en 121 uit. Taco Boogaard finishte een 130 en 104 finish. Ivo van der Linden had de finish 110 en Dennis van der Steen wist eveneens ‘Shanghai 20’ te produceren.

Volgende toernooi zal plaats vinden op zondag 23 juni 2019, aanvang 14.00 uur.

Het bericht Van Berkel wint openingstoernooi bij Café ’t Vrijthof, Van Ree 2e verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...