Van Gerwen na zijn partij tegen Peter Wright: “Hij is niet professioneel”

Na zijn partij tegen Peter Wright in week 5 van de Premier League Darts 2015, was Michael van Gerwen ‘not amused’. ‘Hij is onprofessioneel’ gaf van Gerwen wat geïrriteerd aan in zijn interview na de partij.

Zijn opmerking en irritatie hebben te maken met het gedrag van Peter Wright die tijdens een 160 uitgooi de aandacht van het publiek opeiste. De kleurrijke speler gooide bij die finish 120, pauzeerde even en jutte het publiek vervolgens op.

Dit zie je Phil Taylor nooit doen voegt Michael toe. ‘Peter wil gewoon “de clown uithangen”. Ik zal beter moeten spelen. Ik heb mijn spel niet laten zien. Ik raakte gefrustreerd want ik wil zo goed mogelijk spelen. Hij doet het vaak, hij is niet professioneel’.

Volgens Wright moet Mike “niet zo zeuren”. In zijn interview reageerde de Schot als volgt: ‘Word volwassen grote baby. Je zal zijn speen nog ergens tegenkomen. Het publiek wil vermaakt worden en dat is wat ik doe. Ik zal ermee doorgaan. Stop met klagen’. 

Het is niet de eerste keer dat Michael van Gerwen en Peter Wright “bonje” hebben na een onderling duel. In speelweek 8 van de Premier League 2014 kreeg van Gerwen ook met een dergelijk akkefietje van de Schot te maken. Toen irriteerde Mighty Mike zich ook mateloos aan het gedrag zijn tegenstander die de aandacht van het publiek opeiste bij zijn 161 uitgooi.

‘Ik zal het de volgende keer weer doen’ zei Snakebite vervolgens na die bewuste partij. De finalist van het wereldkampioenschap 2014 lijkt de daad bij het woord te hebben gevoegd. Het duel van afgelopen donderdag eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (6-6).

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...