Van het leven genietende Gary Anderson treft Adrian Lewis donderdag

Van het leven genietende Gary Anderson treft Adrian Lewis donderdag

Gary Anderson kijkt uit naar de nieuwe ontmoeting tegen Adrian Lewis in de Premier League Darts. Aanstaande donderdag treft de voormalig WK-finalist de tweevoudig wereldkampioen in het Schotse Aberdeen. 

De twee dartskanonnen vochten al een aantal geweldige partijen uit, zo ook in de finale van de Premier League Darts in 2011. Destijds wist Anderson in zijn debuutjaar meteen de eindoverwinning te pakken. 

Met deze zege nam de Schot wraak op de verloren WK-finale tegen Lewis een aantal maanden daarvoor. Anderson gooide op het wereldkampioenschap tot aan de finale in elk duel minimaal honderd gemiddeld, maar wist dat in de eindstrijd niet te herhalen. 

Beide spelers staan één punt verwijderd van de vierde plaats, de plek die recht geeft tot deelname aan de play-off eind mei. Anderson hoopt dat hij zijn vorm kan behouden en de overwinning kan pakken tegen zijn rivaal.

”Adrian is een goede kerel. Als wij allebei op de toppen van onze kunnen spelen, zal het een geweldige wedstrijd worden. Op het wereldkampioenschap in 2011 was ik in topvorm, maar op het beslissende moment verslapte ik en toen ging hij er met de wereldtitel vandoor. Een paar maanden later won ik de Premier League en het is een eer om dat op mijn CV te hebben. Mijn spel is nog steeds niet honderd procent, maar het gaat de goede richting op. Ik gooide de laatste jaren minder 180-scores, maar ze komen weer terug! En ook het finishen gaat weer een stuk beter.”

The Flying Scotsman debuteerde drie jaar geleden in de Premier League, en was daarmee de eerste Schot die deelnam aan dit toernooi. Anderson mocht hierdoor al drie keer eerder aantreden in Aberdeen. Hij geeft toe dat de sfeer in de GE Oil & Gas Arena altijd speciaal is.

”Aberdeen is een geweldige speelstad, de fans daar zijn briljant. Ze zijn waarschijnlijk de luidste fans die we gaan zien in de Premier League dit jaar, dus het zal zeker een geweldige avond worden. Hopelijk kunnen ze Adrian Lewis het respect geven wat hij verdient. Hij is een goede vriend van mij en een fantastische speler.”

De overwinning van Anderson vorige week op Peter Wright (7-4) zorgde voor een dubbelfeestje bij de Schot, want een aantal dagen daarvoor werd de nummer vijftien van de wereld vader van zijn zoon Tai. 

”De baby was het enige waar ik mij dit jaar zorgen om heb gemaakt, omdat we wisten dat het elk moment kon gebeuren. Gelukkig is alles in orde met het kind. Het is veertien jaar geleden dat ik voor het laatst een luier moest verwisselen, dus ik ben vergeten hoe dat moet! Je vergeet soms hoe hard werken het is, we zijn veel op weg dus mijn partner Rachel zal het enorm druk hebben de komende maanden. Ik probeer thuis te helpen wanneer ik kan, maar normaal gesproken ben ik dan aan het trainen als ik thuis ben. In de week voordat ik naar Sheffield ging, heb ik geen pijl aangeraakt, maar toch won ik. Dit jaar verloopt tot nu toe geweldig, het gaat scorend goed, met finishen gaat het goed, het leven is goed!”

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...