Voorbeschouwing PL week 4: Van Gerwen-Lewis en Barney-Wright

Vanavond wordt speelweek 4 van de Premier League gespeeld. Ook vandaag beschouwen we weer voor op wat komen gaat. Met name de eerste wedstrijd van de avond zou weleens cruciaal kunnen worden. Al staan er ook vandaag weer de nodige mooie partijen op het programma. 

Speelschema Premier League speelweek 4
Donderdag 23 februari
Dave Chisnall v Jelle Klaasen
Michael van Gerwen v Adrian Lewis
Gary Anderson v James Wade
Phil Taylor v Kim Huybrechts
Raymond van Barneveld v Peter Wright

Voorbeschouwing
Dave Chisnall v Jelle Klaasen
Voor zowel Chisnall als voor Jelle kan dit weleens een erg belangrijke wedstrijd worden. Jelle heeft na drie nederlagen immers twee punten achterstand op de nummer 8 Dave Chisnall. Ook Chizzy zal nog val aan de bak moeten om ervoor te zorgen dat hij na negen weken in de top acht staat en zodoende door mag naar week 10, terwijl hij in de komende weken onder andere Michael van Gerwen, Gary Anderson en Peter Wright nog treft. Beide heren kunnen de punten dus zeer goed gebruiken.

Het onderling resultaat is iets in het voordeel van onze landgenoot. Jelle won immers zes van de tien ontmoetingen, waarvan Chisnall er vier won. Dit belooft dus niet enkel een belangrijke, maar ook een spannende wedstrijd te worden.

Michael van Gerwen v Adrian Lewis
De tweede partij zou weleens heel snel afgelopen kunnen zijn, aangezien beide heren in een snel tempo willen gooien en elkaar weleens tot grote hoogtes kunnen stuwen. Michael presteert vooralsnog goed in de Premier League, aangezien hij enkel van Gary Anderson niet wist te winnen heeft de Brabander vijf punten. Lewis daarentegen heeft vooralsnog slechts twee punten weten te pakken. Chisnall was zijn slachtoffer.

Michael is op voorhand de favoriet. Michael won immers 31 van de 46 ontmoetingen en heeft dus een winstpercentage van 67 %. Overigens deelden beide heren tweemaal de punten. 

Gary Anderson v James Wade
James Wade is sterk begonnen aan de Premier League 2017. Zo pakte hij vijf punten uit zijn eerste drie wedstrijden door overwinningen op Kim Huybrechts en Adrian Lewis en een gelijkspel tegen Phil Taylor. Gary Anderson daarentegen kent een wat moeizame start met drie punten uit drie wedstrijden. Hij begon met een gelijkspel tegen Michael van Gerwen en een overwinning op Jelle Klaasen, maar moest vorige week zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Peter Wright.

Het onderling resultaat is in het voordeel van de Schot. Anderson won 28 van de 47 ontmoetingen en heeft zodoende een winstpercentage van bijna 60 %. Driemaal deelden beide heren de punten. Enigszins verrassend won Wade 5 van de 7 ontmoetingen op de grote toernooien met uitzondering van de Premier League. Overigens eindigden de laatste 3 ontmoetingen in de Premier League tussen beide heren in een gelijkspel. Van de overige zes ontmoetingen werden er vier gewonnen door de Schot. 

Phil Taylor v Kim Huybrechts
Dit is een ontmoeting met een historie. The Power heeft zich voorheen immers uitgesproken dat hij niet gediend is van het in zijn ogen overdreven juichen van de Belg. Ook Kim kan de punten goed gebruiken, aangezien hij slechts een punt heeft weten te vergaren in de eerste drie wedstrijden door gelijk te spelen tegen Raymond van Barneveld. Phil Taylor staat er met vijf punten prima voor, enkel James Wade wist hem van een zege te weerhouden in de eerste drie weken.

Op voorhand lijkt het een simpele opdracht te worden voor Taylor. Kim wist immers slechts een van de twaalf ontmoetingen te winnen. 

Raymond van Barneveld
v Peter Wright
Raymond treft een man die in uitstekende vorm verkeert. Peter Wright luidt zijn naam en uitgerekend de Schot was afgelopen weekend met ruim 133,00 gemiddeld verantwoordelijk voor een whitewash op Michael van Gerwen. Wright won bovendien vorige week het Schotse onderonsje met Gary Anderson in de Premier League. Overigens llat ook Raymond de laatste tijd goed spel zien. Vorige week verloor hij in de Premier League weliswaar van Phil Taylor, maar door een overwinning op Adrian Lewis (na een 4-1 achterstand, red.) en een gelijkspel tegen Kim Huybrechts heeft de Hagenaar momenteel drie punten en bekleedt hij de zesde plaats.

Raymond is op basis van het onderling resultaat. Hij won precies de helft van de wedstrijden tegen Snakebite, namelijk 8 van de 16. Beide heren deelden tevens driemaal de punten. In de Premier League zijn beide heren enorm aan elkaar gewaagd van de vijf ontmoetingen wonnen beide heren er slechts een en in beide gevallen werd het 7-5. Zodoende zou dit zomaar een erg spannende wedstrijd kunnen worden. 

Tussenstand voor speelweek 3:
Het eerste getal is het aantal punten (legsaldo tussen haakjes) (Legs gewonnen tegen de darts in)
Michael van Gerwen                        5 (+ 7)   (7 legs gewonnen tegen de darts in)
Phil Taylor                                         5 (+ 7)   (7 legs gewonnen tegen de darts in)
James Wade                                      5 (+ 5)   (7 legs gewonnen tegen de darts in)
Peter Wright                                      4 (+ 1)   (4 legs gewonnen tegen de darts in)
Gary Anderson                                  3 (+ 2)   (3 legs gewonnen tegen de darts in)
Raymond van Barneveld                 3 (-1)     (6 legs gewonnen tegen de darts in)
Adrian Lewis                                      2 (0)       (5 legs gewonnen tegen de darts in)
Dave Chisnall                                     2 (-6)     (4 legs gewonnen tegen de darts in)
Kim Huybrechts                                1 (- 5)    (5 legs gewonnen tegen de darts in)
Jelle Klaasen                                      0 (- 10)  (3 legs gewonnen tegen de darts in)

Het bericht Voorbeschouwing PL week 4: Van Gerwen-Lewis en Barney-Wright verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...