Wesley Plaisier winnaar laatste HW Django Moneydarts 2018

Woensdagavond 3 oktober was Café Merwehof te Dordrecht voor de laatste keer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Met 12 deelnemers kon het laatste toernooi, welke voor de verandering werd afgewerkt in een 170-spelformaat, van start in de traditionele poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde, waarin de enveloppen verdeeld zouden worden.

In de verliezersronde mochten poulegenoten Berry Herks en Stefano van Engelen het opnieuw tegen elkaar opnemen. In de poulefase moesten zij Danny van Trijp en Nigel Dikhoff nog voor zich dulden, waarna het setsysteem in de knock-outfase hen beter stemde. Waar Berry na een bye wist af te rekenen met Maurice Burgemeester (4-1), kende Stefano geen problemen met Nicolay van der Hoek (3-1) en Dylan Sprangers (4-1).

Tijdens een best of 9 in de poulefase was het Berry die met een 5-2 overwinning zegevierde en was Stefano vastberaden om deze wedstrijd nu wel tot een goed eind te brengen. De eerste twee sets werden dan ook evenredig verdeeld, maar waar Berry een tandje bijschakelde, begon het bij Stefano wat moeizamer te gaan. Zodoende was het Berry die met een 5-1 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:

Dylan Sprangers – Bye 

Nicolay van der Hoek 1-3 Stefano van Engelen 

Berry Herks – Bye 

Julie Koenen 1-3 Maurice Burgemeester 

Halve finale:

Dylan Sprangers 1–4 Stefano van Engelen 

Berry Herks 4–1 Maurice Burgemeester 

Finale:

Stefano van Engelen 1–5 Berry Herks 

In de winnaarsronde zagen we Wesley Plaisier als eerste finalist. Tot zo ver had hij nog geen eindzege kunnen pakken op een HW Django Moneydarts toernooi dus hij was gedreven om dit op het laatste HW Django Moneydarts als nog te bewerkstelligen. Hij begon de poule uitstekend door als eerste te eindigen door overwinningen op Gerrit Geelen (5-1), Dylan Sprangers (5-1) en Julie Koenen (5-2). Deze eerste plek leverde hem een bye op, waarna Nigel Dikhoff in een sterke halve aan de kant werd gezet (5-1).

Zijn tegenstander in de finale werd Wesley van Beekum, die zich ook kon gaan opmaken voor zijn eerste eindzege op de HW Django Moneydartstoernooien. Door een tweede plaats in de poule achter Wesley van Trijp, maar voor Nicolay van der Hoek en Danny Django mocht hij direct aantreden in de knock-outfase. Na een klinkende 4-0 overwinning op Gerrit Geelen, ging zijn halve finale met Danny van Trijp tot het gaatje. Bij een stand van 4-4 in sets en 2-2 in legs finishte hij als eerste en plaatste hij zich met een 5-4 overwinning voor de finale.

In de finale waren beide heren dus gebrand om hun eerste eindzege bij te mogen schrijven, maar was het Plaisier die als sterkste uit de startblokken kwam en de eerste twee sets met 3-0 wist te winnen. Van Beekum deed vervolgens iets terug door de volgende set met 3-2 te winnen, waardoor het verschil weer één set was. Echter zette Plaisier weer sterk aan en was Van Beekum niet bij machten om hem af te stoppen. Na vier sterke sets, welke hij met 3-0, 3-0, 3-1 en 3-0 wist binnen te halen, was het dus Wesley Plaisier die zijn eerste eindzege kon bijschrijven op de 54e en tevens laatste HW Django Moneydarts 2018 en mocht hij de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst nemen.

Kwartfinale:

Wesley Plaisier – Bye 

Wesley van Trijp 3–4 Nigel Dikhoff 

Danny van Trijp – Bye 

Gerrit Geelen 0–4 Wesley van Beekum 

Halve finale: 

Wesley Plaisier 5–1 Nigel Dikhoff 

Danny van Trijp 4–5 Wesley van Beekum 

Finale: 

Wesley Plaisier 6–1 Wesley van Beekum  

Daarnaast had Wesley van Trijp met 4 stuks (112, 112, 116 en 136) het grootste aandeel in de gegooide 100+ finishes, terwijl de hoogst mogelijk finish van 170 uit handen kwam van Wesley van Beekum. Beste dame werd Julie Koenen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Zoals eerder aangehaald zullen de HW Django Moneydartstoernooien en weekendtoernooien in Café Merwehof te Dordrecht worden stopgezet. Binnen aanzienlijke tijd zullen deze toernooien in een andere locatie worden voortgezet.

Het bericht Wesley Plaisier winnaar laatste HW Django Moneydarts 2018 verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...