Winnaar Dutch Open Daan Bastiaansen: ”Het is nooit in me opgekomen dat ik talent had”

De 16-jarige Daan Bastiaansen wist afgelopen weekend het Dutch Open op zijn naam te schrijven, nadat hij in de finale de Engelsman James Beeton, die tot aan de finale slechts een leg verloren had, met 4-2 op zij zette. Dit was voor Omroep Brabant reden om de nummer 1 van de WDF-jeugdranking op te zoeken.

Daan dart al vanaf zijn derde, maar is pas sinds zijn veertiende, toen hij erop gewezen werd dat hij talent had, serieus gaan gooien. Hij realiseert zich dan ook ”Als ik er nu op terugkijk, was ik nooit gaan darten als mijn opa geen café had gehad.” 

De jongeman uit Bavel liet tegenover Omroep Brabant het volgende weten: ”Ik vond het wel leuk om een pijltje te gooien, maar het is nooit in me opgekomen dat ik er talent voor had.” Overigens was het niet hij, maar niemand minder dan Toon Greebe die zijn talent ontdekte. ”In het café van mijn opa werd een toernooi georganiseerd waar een bekende darter ook zou gooien”, blikt Daan terug op hoe het allemaal begon. ”Mijn opa vroeg of ik mee wilde doen. Dat vond ik prima. Ik deed het zo goed dat ik meteen in de finale stond tegen die bekende darter. Dat was Toon Greebe, maar ik had nog nooit van hem gehoord haha. Toon vond dat ik goed genoeg was om mee te doen aan een NDB-toernooi die week erop.”

Op het NDB-toernooi viel hij direct open benaderde zelfs de bondscoach hem: ”Iedereen stond daar in een dartshirt en ik stond daar in een gewoon T-shirt en spijkerbroek. Ik viel wel op ja. De bondscoach kwam zelfs naar me toe om te vragen of ik me wilde aansluiten bij een dartsvereniging, want ook hij zag dat ik talent had. Toen is alles ongelooflijk snel gegaan. Ik heb daarna aan veel buitenlandse toernooien meegedaan en tot mijn eigen verbazing won ik er ook nog eens een aantal.”

Het grote voorbeeld van Daan Bastiaansen is niet degene die men zou verwachten bij een Brabander. ”Mijn grote voorbeeld is Adrian Lewis. Hij heeft zo’n makkelijke manier van gooien en is echt een natuurtalent. Michael van Gerwen is zeker iemand om naar op te kijken. Van Barneveld is voor mij een groter voorbeeld dan Van Gerwen. Van Barneveld heeft het darten in Nederland zo ontzettend groot gemaakt en gooit al meer dan twintig jaar op topniveau. Zonder hem had Van Gerwen misschien niet eens gedart.”

Daan blikt ook vooruit op zijn toekomst: ”Ik vond me dit jaar nog niet goed genoeg om een poging te wagen op Q-School. Ook al heb ik best wat gewonnen in 2018, maar het niveau van de oudere darters ligt natuurlijk wat hoger. Ik heb nog iets meer tijd nodig. Ik ga dit jaar de Development Tour van de PDC af en als dat goed gaat, ga ik volgend jaar proberen een tourkaart te halen.” De vraag wanneer we hem terug gaan zien op een televisietoernooi beantwoordde Daan tegenover Omroep Brabant als volgt: ”Het is lastig in te schatten. Laten we het houden op een jaar of drie vier.” Om vervolgens verder te gaan op zijn ambities voor de verdere toekomst: ”Ik wil ooit wel wereldkampioen worden ja. Als ik er hard genoeg voor werk, moet dat lukken.”

Het bericht Winnaar Dutch Open Daan Bastiaansen: ”Het is nooit in me opgekomen dat ik talent had” verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...