World Grand Prix finale: Van Gerwen tegen Chisnall; Barry naar WK

Zaterdagavond spelen Michael van Gerwen en Dave Chisnall de finale van de World Grand Prix. Dit toernooi is uniek vanwege het dubbel in-dubbel out format. In het City West Hotel gaat Mighty Mike op voor zijn vijfde World Grand Prixtitel, terwijl Chisnall probeert zijn eerste majortitel op zijn naam te schrijven. 

Als opwarmertje van dit spektakelstuk streden de Ierse talenten Keane Barry (17 jaar) en Liam Gallagher (23 jaar) in een best of 11 legs in de finale van de Irish Matchplay finale. Liam Gallagher leek op weg naar de eindzege en nam een 5-2 voorsprong, maar meer dan 10 matchdarts waren niet aan hem besteed. Zodoende kon Barry er mede door een 106- en 96-finish alsnog met de zege en een ticket voor het PDC WK in het Alexandra Palace vandoor gaan. 

Irish Matchplay Finale
Keane Barry 6-5 Liam Gallagher
Gallagher forceert een break via een 68-finish, nadat Barry de gewenste dubbel niet kan vinden. Barry komt via een 12-darter op 2-3. Mede door twee 140-scores komt Gallagher in leg 7 na 12 pijlen op 36 en weet een beurt later op 5-2 te komen. Barry profiteert via een 96-finish van de vijf gemiste matchdarts van zijn landgenoot en komt terug tot 3-5. Barry maakt 4-5, nadat Gallagher vier matchdarts onbenut laat. Barry laat zijn talent spreken en finisht 106 voor een beslissende leg. Barry weet de zege wel over de streep te trekken en wint met 6-5. Zodoende heeft de jonge Ier zich verzekerd van minstens twee wedstrijden in het Alexandra Palace aan het eind van dit jaar. Eerder wist hij zich samen met de Tsjech Adam Gawlas immers al te plaatsen voor de finale van het JDC WK, die tijdens het PDC WK eveneens in Londen gespeeld wordt. 

World Grand Prix Finale
Michael van Gerwen – Dave Chisnall 

Het bericht World Grand Prix finale: Van Gerwen tegen Chisnall; Barry naar WK verscheen eerst op Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer….

Bron: dartfreakz.nl

  • Like!
    0
Pak je kans en adverteer nu tegen scherpe tarieven

Deze site is in ontwikkeling, we hopen alle functies op 11 juni 2013 online te hebben. Nog even geduld dus...